Allergi eller intolerance?

Forskellen imellem allergier og intolerancer er simple.

Overfølsomhed, intolerance eller allergi? Hvad du behøver at vide.

En intolerance er når kroppen reagerer negativt, når den udsættes for visse ting. Dette bør ikke forveksles med en allergi, som er en mere alvorlig reaktion og har tendens til at være livslang tilstand.

Hvad er der intolerance?

En intolerance er kroppens manglende evne til at fordøje et emne korrekt, om det er en fødevareintolerance eller en miljøfaktor (en ikke-fødevareintolerance). Intolerancer kan forekomme på grund af en række årsager, de to mest sete er:

  • Kroppen mangler de nødvendige fordøjelsesenzymer for den bestemte fødevare og kan derfor ikke fordøje emnet korrekt eller effektivt tage næringsstofferne ud af det. En overfølsomhed som er en følge af overforbrug eller overeksponering.
  • Mange symptomer er resultatet af overfølsomhed for en bestemt ting. En overfølsomhed kan opstå ved overforbrug eller overeksponering af en genstand.

For at finde ud af, om du har en intolerance eller en overfølsomhed over for en fødevare eller ikke-fødevare, kan du købe vores test i dag.

Find ud af om du har en intolerance eller en overfølsomhed til en fødevare eller noget som ikke er fødevarer.

BEGYND

Allergi eller intolerance. Hvad er forskellen?

Forskellen mellem allergier og intolerancer er enkel; I de fleste tilfælde er allergier hovedsageligt arvelige og du har det hele livet. Mange børn og babyer lider af allergi over for nødder, jordnødder, æg og mejeri. Men meget af tiden vil de vokse fra disse barndomsallergier. En intolerance på den anden side kan ændre sig afhængigt af kost og livsstil. Du kan arbejde med dine intolerancer for at reducere dem og endda eliminere dem.

Opdage allergier

Allergier opdages ved at måle immunoglobulin E-tællingen (IgE) i blodet, da disse er specifikke blodceller, der hjælper med at bekæmpe allergi. Hvis du har en allergi over for en bestemt fødevare eller ikke-fødevare, begynder din krop at reagere i det øjeblik, det kommer i kontakt med det.

Almindelige allergiske reaktioner kan omfatte lokaliseret hævelse (dvs. af halsen eller tungen), udslæt eller åndedrætsbesvær. Jordnødde, skaldyr, æg og soja er blandt nogle af de mest almindelige allergener.

Til sammenligning er en intolerance ikke lige så alvorlig og umiddelbar som en allergi. Disse symptomer kommer gradvist; Alt fra 30 minutter til 48 timer senere. Symptomer som hovedpine, oppustethed, lokaliseret kløe eller hudirritationer som eksem, overdreven slimproduktion, luft i maven, diarré og træthed.

Diagnosticering af allergi

Den mest almindelige metode til diagnosticering af allergier er ved en simpel blodprøve, som normalt tester IgE- eller IgG-niveauet i blodet. IgE allergier er øjeblikkelige reaktioner på et fremmed stof, der er kommet ind i kroppen. Disse fremmede stoffer kan komme fra mad eller kan komme fra indånding. IgE allergier kan forårsage meget alvorlige symptomer som vejrtrækningsbesvær, hævelse og elveblest. I endnu mere alvorlige tilfælde kan IgE-reaktioner føre til anafylaktisk chok.

IgG-fødevareallergier er generelt mindre alvorlige end IgE-fødevareallergier, og typiske symptomer kan omfatte; Hovedpine og kvalme, anfald og hyperaktivitet. Disse kan forekomme timer eller endda dage efter, at fødevaren er blevet indtaget. Graden og symptomernes styrkegrader varierer på grund af individets genetiske sminke. IgG-fødevareallergier behandles generelt ved at fjerne problemfødevarer fra kosten og ved at hjælpe fordøjelsen med probiotika.

Desværre testes vi for øjeblikket ikke for allergier, kun intolerancer. Hvis du har spørgsmål herom bedes du fortælle os om vores live chat.

Læs mere om vores tests. Lette at bestille i dag.

BESTIL NU